het Dijkhuis

Het Dijkhuis

Missie

Het Dijkhuis biedt opvang begeleiding en nazorg aan kwetsbare zwangere vrouwen en moeders met kinderen. We begeleiden naar zelfstandig, evenwichtig ouderschap en een veilige start voor het kind.

Het Dijkhuis is een alternatief voor uithuisplaatsing van kinderen in situaties waarin de moeder tijdelijk niet voor bescherming kan zorgen. Het Dijkhuis stelt zich als doel rust en een krachtig positief netwerk te creëren voor moeders voor een nieuwe solide start.

Visie

Het Dijkhuis staat voor het Welzijn en de Rechten van het Kind. Ouders zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor het veilig, liefdevol en zorgzaam opvoeden van hun kinderen. Dat is een Recht van het kind en daar hebben zij baat bij. Er zijn nog te weinig interventies als alternatief voor uithuisplaatsing.

Het Dijkhuis versterkt de kracht van de moeder-kindbinding, erkent het belang van de hechtingsrelatie en beschermt de veiligheid van het kind. Wij stellen het kind altijd centraal. Dat is waarom wij ons richten op de persoonlijke ontwikkeling van de moeder. Zij moet het doen, zij maakt het verschil, nu en in de toekomst.

De Pijlers

Het Dijkhuis berust op 4 pijlers:

  • Het Moeder & Kindhuis
  • Woon, Zorg, Leer & Werk programma
  • Moeder & Vrouwennetwerk
  • Ontwikkel & Verbindingscentrum

Contact

“Het Dijkhuis staat altijd voor je open.”